CHIPSY JARMUŻOWE
Zrobiłam duszony jarmuż, zostało pół. Kiedyś słyszałam, że można go robić jako chipsy, więc spróbowałam. Rezultat przeszedł moje wszelkie oczekiwania! Te chipsy robi się bardzo szybko, są chrupkie i przepyszne!Składniki:
1/2 jarmużu
Odrobina soli
1 łyżeczka oleju
Liście oddzielić od twardego nerwu, porwać na małe kawałki, posolić, skropić olejem. Dobrze jest wymieszać je widelcem, żeby olej dotarł wszędzie.
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni, listki jarmużu rozłożyć na papierze do pieczenia i piec ok. 15 minut. Już po ok. 10 minutach wyjmować pierwsze kruche listki. Łatwo zauważyć, że trzeba już zajrzeć, bo po kuchni roznosi się piękny zapach:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz